“Speelse overvloed:”

Terug in het stadshuisje langs het water lijk ik te minimaliseren & natuur- eren. Een potentiële weg als redactrice krijgt opnieuw vrije vorm en met speelse creativiteit zie ik continu een leeg canvas of papier. Een speelveld!

Dit breidt zich alleen maar uit zonder afleiding van beeldapparaten en economisch belang, terwijl ik ondertussen “gewoon” verbonden ben met een (digitaal) netwerk. Als het ware sta ik zo te ‘zuiveren’ op grensgebieden.

B innoverend dobberen dus met een golvend besef aan overvloed. ‘Verbruik’ (gas, water en energie) is met al het reizen niet vanzelfsprekend voor mij en roept een meer aardse basis. Merkbaar aan enthousiasme zoals een kind, bij bijvoorbeeld het zien van mossen in de tuin.

Heerlijk visualiserend tussen biotopen, ontdekkend van een Wabi-Kusa:

Rust, ruimte, stilte en verbinding brengen vrije energie & inspiratie ~ Kleur!

Wanneer ik begin te dagdromen, zie ik mij mijn maaltijden koken in een gat in de grond. Buiten ben ik actief met o.a het benutten van regenwater als zuiverende (mini)zentuin en een omarmen van kaarslicht. Ik geef toe een verbinding te willen maken met waar ik ben en wat ik doe, maar ik woon niet in een hutje op de hei, noch op een camping of als reiziger (al heb ik daar ervaring mee en leefde ik 9 maanden van minder dan €100 per maand).

“Een ideologie is prachtig en brengt in kaart wat voor keuzes je wenst te maken: natuurlijke rust en schoonheid toelatend.”

Wings (dragonfly)

In de kunst oriënteer ik naar het tekenen en schilderen met natuurpigmenten. Ik maak gebruik van recycling of herbestemming en geef groeikansen aan een duurzame leefstijl. Met een benoemde Eco-Art, lijkt het zelfs een hedendaagse, groeiende stroming (ook in de marktwerking). Toch gaat het vooral over ecologische aandacht en culturele patronen. 

* Het bouwen van een ecologische (regen)zentuin.

Een uitdaging in mijn kleine stadstuin, zie ik door regenwater te benutten met een rustgevend effect. Van Individuele Behandeling Afvalwater (IBA) heb ik geen kaas gegeten of slok gedronken. Echter gaat het niet over het zuiveren van eigen afvalstromen, gezien daar een brede zorgplicht vanuit gemeenten voor geldt.

Een eerste beeldvorming:

Zentuinen worden geregeld aangeharkt met circulaire vormen. In plaats van zand, kies ik hier voor rivierstenen op een plateau van bamboe-ringen. Deze geleiden het water in een schaal/ton met riet, zand, grassen en waterlelies. Uiteindelijk komt het water, na een filtering, terecht in een buizensysteem van (opnieuw) grote bamboestelen. Deze zijn wellicht nog gevuld met een dun laagje kiezels of schelpen en worden in een licht dalende positie geplaatst. Denk bijvoorbeeld eens aan een knikkerbaan. Een zachte stroming zal ervoor zorgen dat het water in andere delen van de tuin terechtkomt. Bijvoorbeeld naar een vijgenboom. Uitvoering zal mij verder inzicht geven in een toe te voegen kurk, stop of kraan.

– WORDT VERVOLGD –