Sociaal | “Kunst van een mogelijk heden in talent?”

Hoezo talent?!

2016 – Interdisciplinariteit is werken in een felle horizon, verblind in mogelijkheden en overladen aan positieve energie? Nieuwe beroepsgroepen en volledige talent-ontwikkeling vormen zich door creatieve verbindingen en innovaties.

” Kunst vind ik een fantastisch middel tot bewust ‘zijn’ en ervaren momenten. Bruggen bouwend met eco-art en circular design, ervaar ik wellicht ook een vorm van maatschappelijk creëren. Ik maak mij niet druk om toe-komst, want het is hetgeen je toe komt.”

Schets op de achterzijde van een Curriculum Vitae.
Afbeelding * Schets op de achterzijde van een Curriculum Vitae.

Als startende sociaal werker (liever kunstenaar) kom ik nog geregeld voor een uitdaging. Werken voor minder, proefweken en husselen worden soms gezien als tijdelijke keuzes zonder heldere richtlijn of SMART-doel. Dan is vrij bewegen binnen een werkzame economie eerder een presentatie aan: vrijwilligerswerk, flexcontract en oproepkracht. Een werknomade is nu misschien een freelancer of zelfstandig ondernemer en internationale uitwisseling gebeurd aan de hand van WiFi in plaats van on track, in case en onderweg…

I- pad: WiFi als Wij Pi?

Het bewandelen van je eigen pad is niet langer ‘alleen.’ Wat is er mooier aan deze tijd als het vormgeven van een nieuwe stijl van leven? Hebben we daar niet juist open, ervaren en frisse perspectieven? Kunnen we cross-over, abroad en out of businesses communiceren? Met welk beroep dan ook verkennen op wat ons toe komt? Of is dit dan een debat voor interdisciplinaire kwaliteiten, in het kader van talent benutten en beroepsgroepen hervormen? Bedrijven en instellingen zijn immers ook aan het transitioneren en herpositioneren: profileren!

Basisinkomen, deeleconomie en ruilhandel gezien als trend: SUPERFOOD OF BEING?

Lokale oplossingen en burgerparticipatie beginnen bij jezelf. Wie faciliteert en financiert zijn in mijn ogen dan onjuiste vragen, maar wie visioneert en investeert doet er toe! Opbouwwerk gebeurd kleinschalig en gestaag: dus lokaal, nationaal, internationaal en zo mondiaal op zoek naar vitale ingrediënten.

Op dit moment is werk een bijdrage of inzet. Het vertegenwoordigd niet langer brood, bad en bed. Zonder werk vinden we namelijk zekerheid in verbindingen, relaties en netwerken. En met dus eigenlijk ook! Het is een training aan creatieve oplossingen. Er is soms zoveel om over te klagen en te belagen, echter is iedere beperking een mogelijkheid en is iedere uitdaging een plan. Antwoorden liggen in dit moment, want:

niemand vergeet wie je bent, wanneer je gaat voor kansen, mogelijkheden en talent!

©Blijf-AL.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *